Всеки втори младеж иска да бяга от България

Всеки втори младеж иска да бяга от България  - E-Burgas.com

Най-предпочитани са Германия, Великобритания и Испания

Всеки четвърти българин се замисля да емигрира от страната. Това показват резултатите от проучване на изследователски център "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа".

Изследването е проведено сред 1002 пълнолетни българи, съобщават от центъра. Изследователите са заложили на въпроси, свързани с наболели социални проблеми в страната ни през последните години.

От "Тренд" намират за тревожни дяловете на младежите между 18 и 29 години, където малко над половината обмислят възможността да живеят зад граница. Готовност за вътрешна миграция или емиграция почти няма при по-възрастните.

Замислящите се да емигрират най-много предпочитат Германия. След това се нареждат Великобритания и Испания. САЩ и Италия попадат по-надолу в списъка с предпочитани дестинации за емигриране.

При три предоставени опции - да емигрират, да живеят, където са сега и да мигрират в други населено място в България, близо 70 % от запитаните отговарят, че искат да живеят на същото място. На вътрешна миграция са склонни само 7 %.

Коментари

Още от последните новини