Всеки постъпил лев в туризма ще се следи в реално време

Всеки постъпил лев в туризма ще се следи в реално време - E-Burgas.com

Министерството на туризма ще следи всички постъпления в сектора Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Системата обаче ще заработи едва за по-следващия сезон, тъй като ще бъде готова най-рано през есента. В момента тя е на етап търсене на изпълнител по обществената поръчка, но процедурата се обжалва и това ще забави изпълнението. Това съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова в Бургас.

Системата ще следи всички постъпления в туризма в реално време, като ще свърже регистрите на хотелите, туроператорите и заведенията към Минстерството на туризма, НАП, МВР и общините. Различните институции ще имат и различно ниво на достъп до информацията в зависимост от правомощията си. Данните обаче няма да бъдат публични. 

По този начин ще се създаде единна електронна актуална база данни за регистрираните туроператори и туристически агенти, за категоризираните места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, за категоризираните туристически хижи, туристически учебни центрове, туристически спални и прилежащите към тях заведения за хранене и лицата, които извършват дейност в тях.

Чрез създаването на единен регистър на съществуващите в страната туристически атракции, съществен елемент от необходимата „Туристическа информация“ като част от ЕСТИ, ще се подобри тяхното управление и реклама и ще се повишат приходите от реализираните в тях или чрез тях туристически услуги.

 

 

Коментари

Още от последните новини