Все повече магазини по "Александровска" пустеят, цени до 30 евро на кв/м спират наемателите

Все повече магазини по

Това лято Бургас ще посрещне туристи с десетки празни витрини на главната си улица

Кризата, настъпила с появата на Covid-19 у нас, не подмина и магазините в центъра на Бургас. 

С изключение на търговията с хранителни стоки, аптеки и дрогерии, всички останали търговци са много силно потърпевши от кризисната ситуация. Празните витрини по „Александровска“, с които бургазлии вече свикнаха през последните години, са все по-честа гледка. 

Дава се под наем

Предлаганите в момента търговски площи в централна градска част са на цени от 7 до около 30 евро за кв.м, като на „Александровска“ цените са най-високи – до 33 евро за кв.м. 

Това очевидно отказва наемателите, като голяма част от тях през последните няколко месеца опразниха своите магазини. Сега на витрините им стоят табели с надпис "Дава се под наем", но засега желаещи трудно се намират. На прага на туристическия сезон, който тази година така или иначе ще бъде по-особен, гледката е доста смущаваща. 

Страдат дори обичайно успешните за Бургас магазини за китайски стоки, известни повече като "Магазин за 1 лв.", като част от тях също хлопнаха кепенци. По-известните марки за дрехи пък отдавна предпочитат моловете пред главната улица в Бургас.

На този етап обаче цените на наемите остават високи. Наша проверка показва, че не се наблюдава тенденция за понижаване на наемните цени в сравнение с нивата им преди кризата.
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини