Вратарят на Нефтохимик Павел Здравков: Ще дадем всичко от себе си срещу Лудогорец

Вратарят на Нефтохимик Павел Здравков: Ще дадем всичко от себе си срещу Лудогорец - E-Burgas.com

Павел Здравков е роден през 1998 г., юноша на Славия. Професионалната му кариера започва от тима на Монтана, където за кратко е резервен вратар. След това записва един сезон за Царско село във Втора лига, а през последната година беше част от тима на Несебър.

Ти беше първото ново попълнение след влизането на Нефтохимик във Втора лига. Как се стигна до трансфера ти?

До трансфера ми в Нефтохимик се стигна чрез Недялко Москов, който година по-рано ме привлече и в Несебър , като по това време беше спортен директор на отбора . 

Син си на големия вратар Здравко Здравков. Имал ли си колебания дали да тръгнеш по неговия път или избора ти беше предопределен?

Аз винаги съм бил свободен в избора си и сам реших да тръгна по този път. Баща ми никога не ме е задължавал, както мен така и моите братя да следваме стъпките му . Дори в началото като започнах да играя футбол не бях вратар, а започнах като защитник, но след всяка тренировка, в най-ранните ми години в Славия, си изпълнявахме дузпи след тренировка, на които се справях много добре като вратар, така и се стигна до преквалифицирането ми като вратар .

Гледа ли той сега всичките ти мачове и критичен ли е към теб?

Не гледа всичките ми мачове ,защото е доста зает с Лудогорец в момента, да не говорим пък за изминалите 3-4 години, когато беше треньор в Китай и беше просто невъзможно да ме гледа, но винаги когато има възможност и мачът е телевизионен, или играем близо до Разград и той е свободен, присъства на мача. Не мога да кажа, че баща ми е критичен към мен. След мач например, който той е наблюдавал, коментираме представянето ми, като първо обсъждаме слабите или не толкова добрите ми отигравания, като ми дава насоки как по-добре съм могъл да отиграя ситуацията, след което коментираме и добрите ми намеси. Все пак и двамата сме наясно, че въпреки високото ниво, до което е стигнал баща ми, има треньори, които ми дават насоки достатъчно добре. Ако има критика от негова страна, тя е градивна.

Започнал си да тренираш в школата на Славия. Какво си спомняш от тогава?

Там изкарах близо 9 години. След като съм прекарал толкова много време в клуба е нормално да го чувствам като свой дом. Тръгнах си обаче леко огорчен, защото привлякоха чужденец вратар на моята възраст, заради когото нямаше да взимам участие в мачовете и реших да напусна клуба. Вече съм футболист на Нефтохимик и ме интересува само настоящото ми представяне.

 

За крехката си възраст вече имаш опит в три отбора, преди Нефтохимик - Монтана, Царско село и Несебър. Как преминаха тези начални етапи в професионалната ти кариера?

В Монтана направих първите си крачки в мъжкия футбол, като бях трети вратар в първия отбор и играех за юношите . Там изкарах година и половина, която смея да твърдя ,че ми беше много полезна, след което преминах в Царско село. В клуба останах година и половина, като този мой престой смятам за най-неуспешен, тъй като изиграх само девет мача за година и половина, а също така се борихме за промоция в Първа лига, но на последната права се провалихме. След Царско село, както вече споменах Недялко Москов се свърза с мен, като искам да използвам момента да му благодаря на него и на щаба на ОФК Несебър . Повярваха в мен въпреки грешките ми и ме оставиха да се развивам като от 30 мача през сезона изиграх 29 .

Как се чувстваш в Нефтохимик?

В Нефтохимик се чувствам прекрасно. Много съм щастлив тук, отборът е сплотен и смятам ,че на всеки пост треньорите могат да разчитат на много равностойни футболисти .

Как виждаш цялостното представяне на отбора до момента?

Засега сме пети в първенството, но винаги може и по-добре, разбира се , не се задоволяваме с това . Показахме , че сме добър отбор, който може да бъде фактор . Мисля, че трябва да подобрим гостуващите ни мачове . 

В петък отборът победи Черноморец /Балчик/ с гол в добавеното време. Трудна ли беше тази победа?

Победата беше доста трудна, тъй като отборът на Балчик от самото начало се опита да ни изкара извън равновесие, бавейки времето. Не се опитваха да играят футбол. Ние обаче им отговорихме с обратното, борихме се докрай и стигнахме до победата в продължението.

Предстои мач за Купата на България, срещу най-силния отбор в българския елит - Лудогорец. Има ли напрежение в отбора и какви са нагласите за този мач?

Не мога да кажа, че има напрежение в отбора. За нас този мач е една възможност да покажем на какво ниво сме и да сравним каква наистина е реалната разлика между нас и отбора на Лудогорец, който е на толкова високо европейско ниво. Върху нас няма очаквания, ние можем само и единствено да спечелим от този мач. Всички сме много амбицирани. Смятам, че мачът за Лудогорец няма да е толкова лесен, каквито са очакванията .Отборът ще даде всичко от себе си.

Коментари

Още от последните новини