Влагоабсорбатори. Видове и спецификации

Влагоабсорбатори.  Видове и спецификации - E-Burgas.com
Източник: trotec.com

Влагоабсорбаторът представлява уред за отстраняване на влагата в дадено помещение. Той засмуква и абсорбира въздух от мястото, на което се намира, прекарва го през вътрешен аспиратор и го изкарва обратно обезвлажнен.

Влагоабсорбаторите обикновено нямат необходимост от по-специално управление или поддръжка. Важно е единствено по-редовно да почиствате филтъра и резервоара за мръсна вода.

Влагоабсорбаторите са познати и под наименованията влагоуловители, обезвлажнители или изсушители за въздух.

Кука Видове

Кука Хладилен влагоабсорбатор (компресорен)

Тези уреди поддържат почти същия начин на действие като всеки един обикновен хладилник . Разполагат с метална плоча, върху която влагата кондензира, докато самата плоча бива охлаждана. Вентилаторите на машината непрекъснато засмукват въздуха в стаята, а кондензираната влага пада върху плочата и отива в резервоара. Така влажността в помещението се свежда до нормално ниво.

Влагоабсорбаторите с хладилен агент имат най-добра ефективност при стайна температура. Продуктивността им обаче намалява при по-хладни условия. Всеки компресорен влагоуловител обаче представлява отличен избор за стандартни климатични условия.

Кука Десикантен влагоуловител (с химически таблетки)

Десикантният влагоуловител засмуква и отстранява влагата, благодарение на химически таблетки (десиканти), които представляват вещества, поемащи и абсорбиращи вода. Уредът работи чрез колело, заредено с химически агенти. То се върти и поема входящия въздух. По време на действието през колелото преминава вълна, активираща веществата, които пък премахват влагата в помещението.

Кондензираната вода се съхранява в резервоара на уреда. Десикантният влагоуловител има възможност и за автоматично източване на течността през тръба, намираща се отзад. Този тип абсорбатори обикновено имат значително по-малко тегло и много по-малки размери в сравнение с другите видове изсушители.

Десикантният влагоабсорбатор има възможността да работи и при много по-ниски температури. Влагоуловителят с химически таблетки е много подходящ за по-студени площи - сервизи, работилници, малки складове.

Кука Индустриален изсушител (вентилационен)

Индустриалните влагоабсорбатори за вентилационна система се считат за най-сигурния и лесен начин за отстраняване на влага от Вашия дом. Тези изсушители са икономични, ефективни и работят много тихо.

Този вид уреди могат да бъдат поставени например в таванско помещение и оттам да изтласкват въздух надолу чрез решетки, инсталирани в стаите. Постоянното доставяне на чист въздух Ви гарантира сухи, свежи и чисти помещения.

Индустриалният изсушител не е труден за инсталиране - всеки може лесно и бързо да се справи с монтажа.

Източник: trotec.com

Кука Ползи

Влагоабсорбаторите намаляват опасността от поява на различни алергии, дихателни проблеми и заболявания , предизвикани от разпространението на мухъл. Изсушителите премахват и други вредни частици от въздуха като акари и микроби.

Влагоуловителите отстраняват неприятните миризми, възникнали в следствие на застоял въздух и плесен . Тези уреди не допускат поява на черни или зелени петна по стените и ъглите в дома. При наличието на такова устройство в помещението изпраните дрехи съхнат много по-бързо.

Влагоабсорбаторите можете да закупите на сравнително достъпни цени. Тези уреди нямат нужда от много поддръжка. Освен това са икономични - не изразходват големи количества енергия.

***

Ако желаете да закупите качествени влагоуловители за Вашия дом, офис или работилница - можете да разгледате разнообразните предложения на onlinemashini.bg. На сайта ще откриете професионални адсорбционни изсушители, хладилни изсушители, строителни влагоуловители и компактни влагоабсорбатори , подходящи за Вашия дом.

Всички продукти от тази категория се предлагат с безплатна доставка и до 3 години гаранция. Поръчката от onlinemashini.bg се обработва бързо, а избраните артикули пристигат при Вас в срок от 3 работни дни.

Коментари

Още от последните новини