Владимир Димитров прави втори опит да пробяга 180 км. в Странджа за 24 часа

Владимир Димитров прави втори опит да пробяга 180 км. в Странджа за 24 часа  - E-Burgas.com

Планинският водач Владимир Димитров ще направи нов опит да пробяга 180-километровото трасе на "Тур Странджа", По този начин той се надява да привлече вниманието към загадъчната планина и да промотира маршрута, който я прекосява. 

Маршрутът започва от брега на Янтра край Елхово и завършва на брега на Черно море при Ахтопол. Преди около 45 дни Владимир прави опит да извърви пеш „Тур Странджа" и така да рекламира туристическия маршрут, който е създал преди около две години. Само 20 км преди финала Владимир губи силите си заради жестоки травми по краката и се отказва от прехода.

Днес обаче се подготвя да покори целия маршрут – 180 км, с бягане към средата на юни. Освен да изпита собствените си физически способности и силата на волята, най-важното за Владо след карантината е да събира все повече "поклоници" на българския природосъобразен туризъм.

Новината за връщането на младо българско семейство туроператори от Испания и идеята им да развиват планински туризъм в Странджа е едно от нещата, които го направили щастлив след дългия период на изолация заради пандемията.

„Първият опит беше на 30 април - 1 май, за 36 часа исках да премина цялото трасе, не успях, останаха ми 20 км, завърших в село Кости, защото заради многото километри и предимно чакълираните пътища, там голяма част от трасето е по макадам, горски пътища, краката ми много се разраниха – дали от обувките, които може би не съм уцелил, но реших, че е по-добре да приключа там, за да мога да се възстановя и следващия опит да вдигна летвата. За 24 часа искам да го пробягам – 180 км. Не знам дали ще успея, но вече основната ми цел е да стигна до края", сподели Владимир пред БНТ.

Коментари

Още от последните новини