Вили Пефтичева – фотографът за щастливите моменти в живота, ще бъде гост на Grand Wedding Expo

Вили Пефтичева – фотографът за щастливите моменти в живота, ще бъде гост на Grand Wedding Expo - E-Burgas.com

Първото издание на най-новия сватбен форум на Бургас ще се проведе в Гранд Хотел и СПА Приморец на 26 и 27 януари

 

Grand Wedding Expo събира сватбени агенти, сладкари и шеф-готвачи, флористи, ювелири, представители на известни марки булчински рокли, дизайнери на детски официални облекла в най-бляскавия хотел на Бургас – Гранд Хотел и СПА Приморец. На 26 и 27 януари бъдещите младоженци, техните семейства и приятели ще могат да се срещнат и запознаят с професионалисти от бранша, които да ги консулират и вдъхновят за организацията и провеждането на сватбения ден, както и да видят на живо различни елементи допълващи и подкрепящи събитието, бележещо старта на съвместния им живот. Тази година в Grand Wedding Expo ще вземат участие едни от най-известните фотографи от региона. Сред тях е и Вили Пефтичева, която се определя като: „фотографът за щастливите моменти в живота“. Ето какво разказва тя.

 

Вили, бихте ли представили себе си и работата си като фотограф?

Родена съм в Бургас през 1988. На 10 години се сдобих с първия си лентов фотоапарат. Тогава баща ми много ми повлия и събуди интереса ми към фотографията. Професионално с фотография се занимавам от 2013 г.

Музикалното ми образование ме подтикна да посветя живота си на творческа професия. Много е удовлетворяващо да видиш как работата, освен че създава спомени за цял живот, прави хората по-добри, по-щастливи и по-усмихнати. Истинското удоволствие е да видиш щастието на лицата на хората, когато видят себе си не по начина, по който са свикнали да се виждат.

С чисто сърце мога да споделя, че след като минах през няколко различни работни сфери осъзнах, че фотографията е моето поприще. Тя ми дава истинска наслада и удовлетворение. Мога да кажа, че много често, дори не я възприемам като работа. Вдъхновявам се от фотографи, които използват естествената светлина. За мен техните снимки са искрени, честни, живи, човешки, разказващи история в един кадър, каквито, всъщност, се стремя да бъдат и моите.

 

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

Възможността да се запозная с нови хора, да бъда достъпна за всички, които искат да се срещнат с мен, да се видя с други професионалисти и колеги от бранша, за да си „сверим часовниците“ и да се информираме за тенденциите на 2019-а година.

 

Какво ще покажете (и разкажете) на гостите на Grand Wedding Expo?

Винаги съм се стремяла да бъда различна и да изненадвам хората с работата си. И сега ще се постарая това да се случи. С моя екип винаги подхождаме индивидуално и задължително с голяма доза креативност към всеки проект. Вярвам, че и сега ще успеем да провокираме и изненадаме приятно посетителите на Grand Wedding Expo с представянето ми този уикенд.

 

Доколко е важна локацията на сватбата за снимките?

Мястото на тържеството и теренът за сватбената фотосесия са сред най-важните решения, които младоженците взимат, наред с избора на фотограф. Те трябва да изберат мястото на мечтите си, локация, която им предлага всички удобства и възможности, която да им помогне да се чувстват спокойни през целия ден, а също така предлага неповторими възможности за запечатване на техните уникални моменти от празника. Такова място, определено, е Гранд Хотел и СПА Приморец. За това е едно от топ местата в Бургас и региона за перфектното сватбено изживяване!

 

 

Според професионалното Ви мнение, каква е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

Една от най-добрите, предлагаща всички удобства в едно: отличен ресторант с прекрасна кухня, хотелска част за настаняване и на младоженци и на гости, просторна и красива градина за изнесени ритуали, романтична арка за влюбени и пряк достъп до морето. Какво повече биха искали младоженците!

 

Какво е нужно за перфектната сватбена фотосесия?

Влюбени младоженци и фотограф, който може да улови най-нежните трели на тяхната душевност. Фотограф, който знае как да ги предразположи и да ги отпусне. Фотограф, който знае какво прави и не на последно място фотограф, на когото да имат доверие. Всичко останало няма никакво значение…

 

Какви са предизвикателствата пред един сватбен фотограф?

Отговорността да съхрани спомените от този специален ден, който повече няма да се повтори. Това за мен е най-голямото предизвикателство!

 

Как протича комуникацията Ви с бъдещите младоженци?

Повечето младоженци, които снимам живеят в чужбина и комуникацията ни е основно онлайн. За мен, обаче, ако още при първия разговор не усетиш фотографа, не го почувстваш близък като приятел и не успее да ти вдъхне доверие и спокойствие, то тогава той не е твоя човек, колкото и красиви снимки да прави. Обичам да казвам, че за да се получи добра снимка е необходима екипна работа. Кадърът не е отговорност и не зависи само от фотографа, но най-вече от взаимодействието и хармонията между него и младоженците. Когато трептят на една честота, тогава резултатът е зашеметяващ!

 

Колко дълъг за вас, фотографите, е сватбеният ден?

ШЕСТ месеца (усмихва се) – разговори и срещи преди сватбения ден, цял сватбен ден: обикновено 12-13 часа, но рекорда ми е 18 часа, след това 2-3 месеца за селекция и обработка на кадрите, 1-2 месеца за подготовка на сватбени албуми, принтове и подаръци, а на края цял един живот да се наслаждаваш на неповторимите мигове, които са ти поверили да запечаташ.

 

Какво прави всяка една сватба различна и специална и трудно ли е да уловите тази уникалност в кадър?

Хората – това прави сватбата различна и специална. И не, не е трудно, удоволствие е да се наслаждаваш на любовта на двама души!

 

Открийте фотограф Вили Пефтичева и много други професионалисти от сватбения бранш на най-новото сватбено изложение в Бургас – Grand Wedding Expo! Специализираният сватбен форум ще се проведе на 26-и и 27-и януари в Гранд Хотел и СПА Приморец. Входът за посетители е свободен. Партньор на събитието е DJ service, sound and light.

Коментари

Още от последните новини