Виж защо трябва да гласуваме и как да победим олигархията?/видео/

На изборите през 2013 г. гласуваха 3 632 953 българи. По оценки на наблюдатели около 10% от тези гласове - 363 295, са били контролирани.
Всеки доброволно подаден глас намалява влиянието на контролираните избиратели върху вота. Ти можеш да прецакаш #КОЙ. Присъедини се към нас.
 

ВИЖ КАК РАБОТИ МАШИНАТА НА #КОЙ

Ако имаше 240 гласоподаватели, всеки от тях щеше да избира 1 депутат. Тогава на #КОЙ щеше да му е много лесно. За щастие сме много и можем лесно да го прецакаме.

КАК ИЗБИРАМЕ ДЕПУТАТИ?

На 5 октомври 6 931 855 българи имат правото да гласуват. Техните гласове ще определят 240 депутати. Колко гласа са необходими за да бъде избран един депутат зависи от избирателната активност, включително и по райони и колко партии влизат в парламента.

КАК ВЛИЯЕ #КОЙ?

На изборите през 2013 г. от 6 919 260 имащи право на глас до урните отидоха 3 632 953, или малко над 52% на сто. Според оценки на наблюдатели около 10 % от тези гласове са били контролирани. Какво означава това – на някои избиратели директно е било платено, а други са били подложени на натиск – от работодателя си, от местната власт или са били задължени да осигурят гласовете на свои близки.

Това означава 363 295 зависими гласа. Сметките показват, че контролираният вот би осигурил 24 купени депутати.

КАК МУ ПРЕЧИШ ТИ?

Всеки свободен глас намалява тежестта на контролирания вот и увеличава разходите на #КОЙ за купуването на депутати.

#КОЙ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ТОВА. ЗНАЕ И ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ТВОЯ ГЛАС. ЗАТОВА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН СЕ ОПИТВА ДА ТЕ НАКАРА ДА НЕ ГЛАСУВАШ. КОЛКОТО ПО-МАЛКО ОТ НАС ГЛАСУВАТ ДОБРОВОЛНО, ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМО ВЛИЯНИЕ ИМА #КОЙ. ЗАТОВА ГЛАСУВАЙ НА 5 ОКТОМВРИ

Източник: precakaikoi.bg/

Коментари

Още новини