Вече са ясни номинираните в първото издание на годишните награди на Фондация „Евгений Мосинов“

Вече са ясни номинираните в първото издание на годишните награди на Фондация „Евгений Мосинов“ - E-Burgas.com

Броени дни остават до официалната церемония по връчване на първите годишни награди на Фондация „Евгений Мосинов“. Отличия ще бъдат връчени на студенти с висок успех по право и финанси от пети курс. 

Фондацията ще връчи награди и на студенти за активно участие в национални и в общински състезания,  олимпиади и др. Интересното при тези номинации е, че ще бъдат излъчени призьори от Центъра по юридически науки, Центъра по икономически и управленски науки, от този по информационни технологии, както и от хуманитарния на БСУ. 

Освен студенти, по време на официалната церемония, ще бъдат наградени и деятели с принос към научната академичната дейност на университета, и не на последно място преподаватели от бургаския ВУЗ. 

Церемонията по награждаването ще се състои на 12.12.2019 г. от 18:30 ч. в атриума на БСУ.

Първите годишни награди на Фондация „Евгений Мосинов“  се организират съвместно с БСУ и са под патронажа на областния управител Вълчо Чолаков.

Фондация „Евгений Мосинов“ бе учредена в памет на адвокат Евгений Мосинов, който беше преподавател в Центъра по юридически науки и в Центъра по икономически и управленски науки на Бургаския свободен университет още от самото му създаване.

Фондацията е създадена да подпомага талантливи студенти. Тя ще насърчава и подпомага участието им в научни изяви, в обучителни семинари с представители на държавни, общински институции, с представители на съдебната власт, с неправителствени организации, с представители на академични общности и др. в областта на правото.

Коментари

Още от последните новини