Възобновяват футболни тренировки у нас

Възобновяват футболни тренировки у нас - E-Burgas.com

Министерството на младежта и спорта получи одобрение от Министерството на здравеопазването на План за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти, изготвен от БФС и ММС предаде "Нова".

От 15 май  професионалните отбори в страната могат да стартират колективни тренировки по групи, при спазването на строги противоепидемични мреки. Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус COVID-19 три дни преди старта на подготовката. По време на заниманията е препоръчително присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб.

На 13 май по време на работна среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще бъде решено кога да бъдат подновени двубоите от Първа и Втора лига на България.

Възможните дати са 5 и 6 юни. Решението ще бъде изцяло съобразено с основната идея да се запази здравето на футболистите. Необходимо е те да получат достатъчно време за провеждане на нормална подготовка, за да бъде сведен до минимум рискът от контузии. Кралев и Ананиев ще обсъдят и противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат предприети по време на мачовете.

Коментари

Още от последните новини