Във "Възраждане" май все пак ще има етажен паркинг

Във
Примерен надземен многоетажен монтажен паркинг

Общински съвет решава дали да отдели 4,2 млн. лв. от Бюджет 2022 на Oбщина Бургас

Обсъжданата и на няколко пъти отхвърляна идея за изграждане на надземен паркинг в к-с "Възраждане" е на път все пак да се осъществи. По този начин трябва да бъде решен до известна степен проблем с паркирането в комплекса, който тормози жителите му от години. 

Този път идеята стигна до Общински съвет - Бургас и ще бъде гласувана на следващото заседание през декември. Ако съветниците дадат "зелена светлина" на проекта, то този път той ще бъде осъществен през 2022 година.

Интересното е, че този път предложението не идва от ГЕРБ, а от Георги Събев, който е общински съветник от ПП "Средна европейска класа".

През последните години община Бургас на няколко пъти пита жителите на "Възраждане" дали искат в близост до домовете им да бъде изграден надземен паркинг, но от проведените подписки излезе, че отговорът е отрицателен. В началото на този месец обаче бе организирана нова подписка, която събираше гласове в полза на етажния паркинг. 

Съоръжението ще бъде изградено на площ от 928 кв.м. в близост до кръстовището на улиците „Сливница“ и „Дебелт“. Там има наличие на достатъчно голям терен с правилна форма и също така местоположение в непосредствена близост до жилищни блокове и обществени сгради в жилищни комплекси и квартали с голяма гъстота на населението.

Изграждането на етажния паркинг ще излезе 4 174 523 лв. Ако докладната бъде приета, то тази сума ще бъде заложена в Бюджет 2022 на община Бургас. 


 

Коментари

Още от последните новини