Васил Едрев към айтозлии: За първи път сме поставени пред такова изпитание, останете по домовете си!

Васил Едрев към айтозлии: За първи път сме поставени пред такова изпитание, останете по домовете си!  - E-Burgas.com

"Всяко ограничение е болезнено за бизнеса и гражданите, но нямаме право на колебание" заяви кметът на Айтос

Кметът на Айтос Васил Едрев се обърна към жителите на общината със съвети против допускането на разпространение на зараза от коронавирус. Той призова айтозлии да останат по домовете си, да спазват висока лична хигиена и дисциплина, но да останат спокойни и да не се подават на паника. 

Публикуваме пълния текст от обръщението на Васил Едрев:

Във връзка с мерките, които предприемаме за недопускане на зараза от коронавирус на територията на Община Айтос, Ви призовавам да запазите спокойствие. В същото време, трябва да е ясно, че живеем по нови, изключително строги правила. Ще се справим, но трябва да сме отговорни!

Ограничавайте социалните си контакти и продължавайте да спазвате висока лична хигиена! Не е необходимо да се презапасявате с продукти и медикаменти - хранителните магазини и аптеките остават отворени. В срока на извънредно положение не планирайте лични и семейни празници, тържества и събирания - отложете ги! Само така ще работим в синхрон и стриктно ще спазваме мерките, за да опазим животи!

Общинският кризисен щаб предприе сериозни и решителни противоепидемични мерки. До 29 март 2020 г. няма да се провеждат учебните занятия в училищата и детските градини, спортни мероприятия, извънкласни форми и масови мероприятия. Затворени остават пенсионерските клубове, ресторанти, нощните заведения и игралните зали. Преустановява се достъпът до културни и социални институции, няма да се провеждат концерти, театри, тренировки, репетиции.

Разчитам на директорите и ръководителите на училища и институции, на собствениците и наемателите на заведения и търговски обекти за стриктно прилагане и спазване на мерките. Разчитам на родителите и учителите да осъществяват контрол за спазването на мерките от децата и учениците. Разчитам на младите хора във всяко семейство, които да полагат грижи за своите възрастни близки хора.

 Призовавам Ви да оставате по-дълго в домовете си!

Здравето е най-висша човешка ценност и отговорност на всеки един от нас!

Затова, най-важно сега е да осъзнаем, че спазването на тези мерки зависи от всеки един гражданин на Община Айтос. Вярвам, че се отнасяте с необходимата отговорност към наложените правила, за да можем заедно да се справим със ситуацията!

За първи път в демократичната история  страната ни е изправена пред подобно изпитание. Всяко ограничение е болезнено за бизнеса и гражданите, но нямаме право на колебание, когато трябва да бъдем отговорни!

Коментари

Още от последните новини