Варвара, Резово , Ахтопол, Синеморец останаха без банка

Варвара, Резово , Ахтопол, Синеморец останаха без банка - E-Burgas.com

От седмица жителите на Ахтопол, Синеморец, Резово и Варвара са без банка. Единствената финансова институция, която обслужва четирите населени места в най-югоизточната точка на България е затворила врати и никой не знае причината.Банковият клон се е намирал в Ахтопол.

 

Местните не били информирани предварително за затварянето на банката. Не е имало дори залепена бележка на сградата за причината. Хората се притесняват, че и единствения банкомат в града също ще спре да работи, защото е собственост на същата банка, която е затворила клона си.

Жителите на Ахтопол са организирали бързо подписка, с която настояват населените места в района да не остават без банков клон. Само за два дни в нея са се включили над 500 души. 

След затварянето на клона в Ахтопол най-близките банки се намират в общинския център – Царево. По-голямата част от хората около Ахтопол ползват именно на финансова институция, която е затворила клона си. Техните сметките са в нея и сега за най-елементарни услуги трябва да пътуват до Царево. Сметките на кметствата също са там.

Неговите най-големи притеснения са свързани с пенсионерите, които след няколко дни трябва да си получат пенсиите. Вече се организира транспорт, който да извози възрастните хора до Царево, за да могат да си вземат парите без проблем. Той твърди, че също е останал изненадан от затварянето на банковия клон./ OffNews.bg

 

 

 

Коментари

Още от последните новини