Валентин Златев след разпита: Нямам от какво да се притеснявам

Валентин Златев след разпита: Нямам от какво да се притеснявам  - E-Burgas.com
Снимка: capital.bg

Шефът на контролния съвет на “Лукойл България” Валентин Златев пристигна в специализираната прокуратурата, за да бъде разпитан. На влизане в сградата тази сутрин той заяви, че е привикан като свидетел. Два часа по-късно бизнесменът отказа да коментира по същество какво е питан от разследващите с аргумента, че "това е приоритет на прокуратурата", съобщава "Сега".

От думите му стана ясно единствено, че е разговарял с Генка Бързашка, която е наблюдаващ прокурор по делото срещу бизнесмените брaтя Бобокови и бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Валентин Златев призна, че познава Пламен и Атанас Бобокови, но отрече да има контакти с Живков. Той подчерта, че не се притеснява, че може да му бъде по търсена наказателна отговорност, защото не е извършил нищо нередно. Според него не редно да се използва термина "олигарх" по негов адрес.

"Бъркат собственик и управител, мениджър. Аз не съм собственик на "Лукойл", за да ме наричат така", коментира още Златев.

Той се закани да съди и лидера на НФСБ Валери Симеонов, който многократно го е коментирал в медиите. "Стига да се откаже от имунитета си и да изрече неща, които са подсъдни, ще му заведа веднага. Публичното говорене в държавата достигна толкова ниско ниво, че трябва да има някаква отговорност за думите, които хората изричат. В това отношение аз ще търся съдебна отговорност на всеки, който злоупотребява с името ми", категоричен е Златев.

На въпрос за създаването на Държавна петролна компания, бизнесменът определи идеята като оправдана, след като законодателят е решил така. "Всички тези години "Лукойл" спазва всички закони, не само в България, но и във всички страни, където работи. Ние ще спазим новите закони", каза още Златев и допълни, че компанията няма укрити данъци и такси, защото е една от най-проверяваните през последните години.

Коментари

Още от последните новини