В Царево твърдо против идеята за бежански център в Странджа

В Царево твърдо против идеята за бежански център в Странджа  - E-Burgas.com

Общинските съветници са притеснени от негативно въздействие върху туристическия сезон в морския град

Изграждането на бежански център в сърцето на Странджа ще застраши сериозно туризма в община Царево. Позицията е на общинските съветници в морския град, които подкрепиха единодушно декларация против реализирането на проекта, съобщава Дарик радио. 

„Твърдо се обявяваме против. Считаме, че евентуални действия в тази насока биха довели  до негативно въздействие върху туристическия сезон на тази най-морска община в България, чийто основни приходи се реализират от развитието на туризма”, се казва в декларацията.

Преди повече от две седмици кметът на Царево Георги Лапчев изпрати своята позиция до министъра на вътрешните работи. Пред радиото градоначалникът обяви, че все още не е получил отговор от Валентин Радев.

Неофициалните информации за изграждането на център за бежанци от закрит тип в Странджа предизвика сериозно напрежение сред местните хора. До този момент нито една държавна институция не е потвърдила подобно намерение.

Според разкази на жители на село Синеморец, граничните са извършили оглед на терен за центъра в местността „Пальокупата’’ – между Синеморец и Бродилово.

Коментари

Още от последните новини