В Айтос искат извеждане на камионите от града, готвят се да затварят пътища

В Айтос искат извеждане на камионите от града, готвят се да затварят пътища - E-Burgas.com

След жестоката трагедия в Айтос, почернила и затрила почти цяло семейство, жителите на града искат извеждане на тежкотоварния трафик по околовръстен път, който трябва да бъде построен, предаде БТВ. 

"Понякога се случва нещо и остават без спирачки камионите. Влизайки в града директно, виждате мястото е много оживено, има училище, големи магазини. Сега има ремонт на айтоския проход и са малко товарните автомобили, а станаха две катастрофи само за една година. В годините назад има много инциденти, Айтос повече не иска да дава жертви. Докато не се отпуснат средства за изграждане на околовръстен път, няма да спрем с протестите. Ако трябва ще блокираме на смени. Опитват се да кажат, че ще изграждат кръгово и ще поставят светофари, но това няма да е решение. Без спирачки нито кръгово може да го спре, нито светофари, единственото решение е да се изведат камионите да не минават през града, а по околовръстен път." - каза организаторът на протеста Камелия Генова.  

От прокуратурата са установили, че водачът не е употребил алкохол, следователно причината е техническа. Областна управа ще проучва случая чрез комисия. 

"Всеки ден тези деца отиват на училище, те минават от тук няколко пъти. Вечерта преди инцидента, моето дете е било 10 минути преди това в градинката. Какво е можело да се случи. Искаме да дадем гласност за протеста и ако трябва, ще излизаме всеки ден. И не само в събота на обяд, както ще направим сега, а ако трябва и вечер." - разказа разтревожена майка.  

"Виждам магистрална отсечка, никой не спазва ограничението от 30-40 км, камионите са винаги натоварени, мотористи също, 50 метра надолу има паметник на моторист. От 30-35 години на това място стават произшествия. Градът ни е прекрасен, много неща бяха направени, но това дълги години донася тъга. Миналата година по този път стана страхотна катастрофа. В годините назад се случва и трябва воля в общинския съвет и държавата това нещо да се уреди. Защото крайно време е да престане.", разказа друг жител. 

Имало е хора, които са били прегазени от камион докато ядат диня в градинката и друг камион, който се е забил в къща отсреща, обобщи репортерът ан БТВ от мястото. 

Коментари

Още от последните новини