"Тур Странджа" вече има сайт, маршрутът бе удължен до 180 км.

Предстои трасето да бъде маркирано с указателни табели в най-скоро време

Най-новият многодневен маршрут в България, който тръгва от река Тунджа и приключва на брега на Черно море, вече има собствен сайт. За "Тур Странджа" писахме още през февруари, когато идеята бе в зародиш. В момента обаче организацията е напреднала доста и се очаква съвсем скоро по трасето да тръгнат и първите любители на приключенията.

На сайта на "Тур Странджа", който все още е в процес на разработка, потребителите могат да се регистрират като гости и домакини, в зависимост от това дали смятат да извървят маршрута или предлагат места за хранене и настаняване. Това ще улесни организацията, тъй като легловата база е един от основните проблеми в Странджа. Гостите също така ще могат да създават събития, да качват снимки и впечатления, които ще бъдат достъпни за останалите потребители. Очаква се в скоро време в сайта да се добавят галерии със забележителности, които могат да бъдат видени по време на многодневния маршрут. 

В същото време стана ясно, че трасето вече е достигнало 180 км, което е с 10 км. повече от първоначално обявените. Причината за това са именно някои отклонени, по които туристите ще могат да видят някои културни, природни и исторически забележителности. Пътят минава през 16 села и 2 града, а с нормално темпо може да бъде извървян за около 8-9 дни. Освен за пешеходци, той е подходящ и за велосипедисти, които могат да го преминат за около 3 дни. В най-скоро време ще започне и маркировката на маршрута с поставянето на указателни табели, брандирани с логото на "Тур Странджа". 

Коментари

Още от последните новини