Трима са сериозно пострадалите при катастрофата край Атия

Трима са сериозно пострадалите при катастрофата край Атия - E-Burgas.com
Снимки ОД на МВР, пресцентър

Сериозно пострадали при катастрофата край Атия, която стана днес сутринта са водач на „Волво” с инициали В.Г. и неговия спътник, а също и представител на чешка фирма. Той е с инициали С.Б., 67 годишен, словашки граждани, съобщиха от полицията. Двамата са откарани към „Шокова зала” на УМБАЛ – Бургас, а останалите чешки туристи / в по-голямата си част в шок от катастрофата, без сериозни наранявания/ са откарани за допълнителни медицински прегледи в болница „Бургасмед”. Пътната отсечка Бургас – Созопол в частта си до разклона за с. Атия е затворена до преместването на авариралите автобуси с помощта на тежка техника.

Катастрофата стана около 09.19 ч. по пътя Бургас – Созопол, в района на спирка „Моряк”. Автобус „Волво”, с бургаска регистрация, управляван от 52 годишния В.Г. от с. Русокастро, общ. Камено, превозващ група чешки турист в посока Южното Черноморие, застига и блъска отзад втори автобус „Волво”, с бургаска регистрация, собственост на фирма за превози от Китен, с който се превозвали 14 пътника.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили три полицейски екипи, служители от „Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и екипи на „Спешна медицинска помощ”, като е констатирано, че по-

Галерия
Коментари

Още от последните новини