Трима са сериозно пострадалите при катастрофата край Атия

Снимки ОД на МВР, пресцентър
Снимки ОД на МВР, пресцентър

Сериозно пострадали при катастрофата край Атия, която стана днес сутринта са водач на „Волво” с инициали В.Г. и неговия спътник, а също и представител на чешка фирма. Той е с инициали С.Б., 67 годишен, словашки граждани, съобщиха от полицията. Двамата са откарани към „Шокова зала” на УМБАЛ – Бургас, а останалите чешки туристи / в по-голямата си част в шок от катастрофата, без сериозни наранявания/ са откарани за допълнителни медицински прегледи в болница „Бургасмед”. Пътната отсечка Бургас – Созопол в частта си до разклона за с. Атия е затворена до преместването на авариралите автобуси с помощта на тежка техника.

Катастрофата стана около 09.19 ч. по пътя Бургас – Созопол, в района на спирка „Моряк”. Автобус „Волво”, с бургаска регистрация, управляван от 52 годишния В.Г. от с. Русокастро, общ. Камено, превозващ група чешки турист в посока Южното Черноморие, застига и блъска отзад втори автобус „Волво”, с бургаска регистрация, собственост на фирма за превози от Китен, с който се превозвали 14 пътника.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили три полицейски екипи, служители от „Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и екипи на „Спешна медицинска помощ”, като е констатирано, че по-

Галерия

Коментари

Още новини