Трима българи продължават във втория кръг на турнира за мъже от ITF в Бургас

Трима българи продължават във втория кръг на турнира за мъже от ITF в Бургас - E-Burgas.com

Васил Младенов, Александър Донски и Симон-Антъни Иванов се класираха за втория кръг на турнира за мъже в Бургас от календара на международната федерация по (ITF) с награден фонд от 15 хиляди долара, информира Sportal.bg. Васил Младенов направи обрат и победи номер 6 в схемата Никита Мащаков от Украйна с 4:6, 7:6(2), 6:4 за 2 часа и 51 минути игра. Александър Донски продължи добрата си серия от последните две седмици и елиминира Горазд Србляк от Македония с 6:3, 6:4. Симон-Антъни Иванов направи обрат и се наложи над Владимир Филип от Румъния с 1:6, 6:2, 6:3.

Загуби претърпяха Антъни Генов от Калин Манда от Румъния с 5:7, 4-6 и Симеон Терзиев от Лука Герхарт от Германия с 2:6, 6:7(1). Най-интересната среща от днес ще се доиграе утре. В нея националите на България за "Купа Дейвис" Александър Лазаров и Габриел Донев се разделиха при резултат 5:7, 6:2, 5:5 след 2 часа и 20 минути игра и настъпила тъмнина.

Утре срещите си от първия кръг ще изиграят Вениамин Нив, Васил Димитров, Пьотр Нестеров и Мартин Димитров. Турнирът ще продължи до края на седмицата. В него участват голяма част от най-добрите български тенисисти, както и представители на над петнадесет други държави. Утре срещите започват в 10.00 часа на кортовете на ТК "Авеню" в Бургас.

Коментари

Още от последните новини