Тръмп отчете рекорд за всички времена за дарения

Тръмп отчете рекорд за всички времена за дарения - E-Burgas.com

 

 

    Руският външен министър Сергей Лавров пристигна във втората страна от африканската си обиколка - Конго. На летището той беше посрещнат от шефа на конгоанското външно министерство Жан-Клод Гакосо.

 

   Пожари избухнаха в северен Израел в резултат на обстрел и атаки с дронове от Ливан. Шестима войници от запаса са пострадали при гасенето на пожарите.

 

   Главният изпълнителен директор на УниКредит Банк Андреа Орчел нарече низка възможността банката да напусне руския пазар при сегашните условия.

 

   Бивш офицер от американското разузнаване и инспектор на ООН Скот Ритър каза, че по указание на Държавния департамент е бил отстранен от полет от Ню Йорк до Истанбул, с който е щял да лети до Руската федерация за участие в SPIEF. Държавният департамент не коментира случилото се.

 

    Тръмп отчете рекорд за всички времена за дарения, получени след осъдителната присъда в съда:

 

„Днес кампанията на президента Тръмп, заедно с

Републиканският национален конгрес обяви 141 милиона долара средства за май в подкрепа на борбата на президента Тръмп срещу фалшивия процес срещу Байдън.

и присъда, която възмути и мотивира американците

от всички сфери на живота.

Този зашеметяващ финансов успех беше резултат от рекордните над 2 милиона малки дарения, средно $70,27.

 

В допълнение към зашеметяващия общ брой, 25% от дарителите през май го направиха за първи път в кампанията през 2024 г., което го прави най-добрият месец за предизборна кампания в историята.

 

Освен това, про-Тръмп организации събраха още 150 милиона долара през май.

 

Кумулативният резултат за май беше

почти 300 милиона долара

 

   Процедурната комисия на Камарата на представителите на Конгреса одобри законопроект, предвиждащ възможността Вашингтон да наложи санкции на Международния наказателен съд за производствата му срещу Съединените щати и техните съюзници.

 

   Правителството на Австралия, поради недостиг на военен персонал, ще позволи на граждани на Нова Зеландия, Великобритания, Канада и Съединените щати да служат в националната армия, съобщи министърът на отбраната на страната Ричард Марлс.

 

   Страните от Евро-трите (Франция, Германия и Великобритания) са подготвили проекторезолюция, внесена в Борда на управителите на МААЕ, призоваваща Иран да обясни откритите следи от уран, съобщава Ройтерс.

Коментари

Още от последните новини