Традицията в навечерието на Никулден не угасва! Наградиха най-силните ученици през годината (Снимки)

Традицията в навечерието на Никулден не угасва! Наградиха най-силните ученици през годината (Снимки) - E-Burgas.com

Традицията в навечерието на Никулден община Бургас да награди най-успелите ученици, с най-високи постижения през годината за пореден път бе спазена. На изключително стилна церемония в Атриума на Бургаски Свободен Университет, кметът Димитър Николов връчи 365 грамоти на ученици, учители и директори – колкото иса и дните в годината.

Наградите, както всяка година са в областта на науката и спорта, и ги получават тези, които със своите знания, умения и творчество са издигнали авторитета на града и са го прославили в страната и чужбина.

„Ние следим вашите успехи. Някои от вас скоро ще завършат училище, други по-късно, голяма част ще започнат да следват в различни университети в страната, но трябва да знаете, че когато сте учили в този град сте били част от успехите в образованието тук. Постиженията ви са повод за нас да се чувстваме като един наистина съвременен европейски, проспериращ град, защото ценим усилията и труда ви. За да си успешен и първи, трябва да отделиш от свободното си време, за да може да се концентрираш в материята, в която се състезаваш. Тук е мястото да благодаря и на вашите родители и преподаватели“, каза кметът като им пожела да бъдат здрави и оптимисти.

„Бургас винаги е бил град на таланти, на поети, художници, писатели. Днес обаче той е град на отличниците. Общината създава прекрасни условия за нашите деца“, пък заяви областният управител Вълчо Чолаков.

Сред официалните гости на днешната церемония бяха още председателят на Общинския съвет Костантин Луков, зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, директорът на Регионалния училищен инспекторат Виолета Илиева, почетният президент на БСУ проф. Петко Чобанов, ректорът на университета проф. Галя Христозова и др.  

Галерия
Коментари

Още от последните новини