Тошко Йорданов призна: Този парламент няма да изкара пълен мандат

Тошко Йорданов призна: Този парламент няма да изкара пълен мандат - E-Burgas.com

Няма нужда да се лъжем - този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Това каза заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в началото на 45-ото Народно събрание.

"Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Той е различен, защото закъсня с 6 месеца. Закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията - предсрочни избори. Този парламент е различен, защото в него има представители на хората, които протестираха една година. Има депутати, които бяха на жълтите павета и които ядоха бой от полицията. Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Не е ясно колко ще изкара, ще работи толкова, колкото трябва и ще стане ясно съвсем скоро", заяви още Тошко Йорданов, цитиран от Факти.

Той коментира и какво трябва да се промени при следващи избори.

"Българите в чужбина да може да гласуват по пощата, да се махне ограничението за секциите, да има 100 % машинно гласуване, да се избере нова Централна избирателна комисия, да има видеонаблюдение по време на вота", обясни Тошко Йорданов. 

„Имаме парламент, който е различен от всички предишни, защото закъсня с 6 месеца. Предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията – предсрочни избори. Този парламент е различен, защото в него има представители на хората, които протестираха една година", поясни той.

От "Има такъв народ" заявиха и, че искат намаляване на субсидиите на партиите.

Коментари

Още от последните новини