Тихомир Янакиев обсъди развитието на Созопол с Илияна Йотова

Тихомир Янакиев обсъди развитието на Созопол с Илияна Йотова - E-Burgas.com

Днес кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев проведе среща с вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. На нея се обсъдиха актуални въпроси за развитието на Созопол. Като представител на президентската институция, г-жа Йотова се интересува от туристическия сезон в настоящата трудна година и ефектът, който коронавирусът предизвиква върху бизнеса в общината.

В разговора бе засегната и темата за културната програма на града.

Илияна Йотова е патрон на ежегодно провеждания в Созопол Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“, в който участват деца и младежи от цял свят, както и представители на българските общности в чужбина. За съжаление, поради епидемичната обстановка през настоящата година, фестивалът бе отменен от организаторите.

Акцентира се и върху факта, че общинска администрация, заедно с общински съвет и с ценната помощ на жителите, работят в синхрон за по-доброто бъдеще на Созопол.

Илияна Йотова бе изключително трогната от книгата - колекция на Лувър и Български музеи „По стъпките на археолозите. Аполония Понтийска“, която кметът и подари, а за финал на срещата вицепрезидентът отправи своето послание в почетната книга на Общината.

Коментари

Още от последните новини