Теодора Мудева пред е-Burgas.com: Ще се възползвам от титлата си пълноценно, искам да направя нещо различно и значимо!

Теодора Мудева пред е-Burgas.com: Ще се възползвам от титлата си пълноценно, искам да направя нещо различно и значимо! - E-Burgas.com

17-годишната Теодора Мудева от Бургас, новата Мис България, даде едно от първите си интервюта за нашия сайт. Изключително откровена в отговорите си, земна и неподправена, тя открехна завесата и показа част от себе си пред нас за вас. Какво й предстои сега, за какво мечтае и какво иска да промени в заобикалящия е свят – отговорите на тези и други въпроси, четете в следващите редове!

Какво е усещането да си най-красивата жена в България?

-.Това, че съм призната за Мис България значи много. Полагам усилия,за да изглеждам добре и това беше оценено. Чувството е неописуемо и уникално, горда съм, но това е просто титла. Смятам, че България е пълна с още много красиви момичета.

Очакваше ли да спечелиш?

- Ще бъда честна, не очаквах, затова и когато казаха името ми, се разплаках от радост.

Къде виждаше конкуренция?

- Конкуренция има във всяко едно от момичетата, тъй като всяка от тях е красива по необикновен начин. Силно впечатление ми направи представителката на гр. Ловеч, която стана първа подгласничка.

Това лято ти се окичи и с още една престижна корона – тази на „Кралица на Бургас“, което ти осигури място сред най-красивите жени в България, тогава надяваше ли се на подобна развръзка?

- На конкурса “Кралица на Бургас” емоцията беше подобна на тази, която изпитах и сега. Тогава също не очаквах, дори се записах просто, за да изживея нещо ново. Не очаквах развръзката да бъде такава, но съм доволна и щастлива от крайния резултат. Изправих се пред ново предизвикателство, което завърши с победа за мен.
Какво предстои на Мис България сега?

- Предстоят ми доста ангажименти, към които ще се отнеса сериозно, разбира се. Имам намерение да подкрепя спорта, с който се занимавам- спортните танци, а и не само тях...надявам се след мен в България да се обръща повече внимание на отличията на добрите спортисти, които имаме и те да бъдат по-силно подкрепяни и ценени.

Мислиш ли да се развиваш в модната сфера?

- Този въпрос за мен е труден, тъй като от малка мечтая да бъда журналистка. Полагам усилия да бъда добра не само в спорта, а и  в училище, смятам да уча право. Паралелно с това, ще продължа да се занимавам със спортни танци.

Знаем, че си възпитаничка на Английската гимназия, вероятно вече си взела решение къде да продължиш образованието си?

- За сега искам да остана да уча в България, не само защото обичам страната си и се чувствам най-добре тук, а и защото мисля, че България е едно добро място за реализация на младите, стига те да са достатъчно целеустремени, амбициозни и пробивни.

Освен, че си красива и умна, си и изключително артистична, това благодарение на спортните танци ли е? Към момента тренираш ли и как мислиш да съвместяваш всички тези неща за вбъдеще?

- За мен танците са голяма част от живота ми, тъй като треньорката ми- Добрина Паричкова ми дава много. Научи ме да изразявам себе си и емоциите ми чрез танца. Всеки спорт дисциплинира и учи човек, да бъде отговорен и да разпределя времето си правилно. Смятам, че когато искаш нещо, винаги има време, в което да го направиш. Време няма, този който няма и желание.

Какво ти се иска да промениш в заобикалящия те свят има ли нещо, което ако имаш власт ще ти се иска да промениш?

- Иска ми се да променя, начина на мислене на младите. Ще възползвам пълноценно от титлата, която получих, давайки един добър пример за подражание. Не харесвам изкуствените и престорените хора, обичам искреността и уважавам индивидуалността на отделните личности. Надявам се да бъда заобградена от повече истински хора един ден.

Знаем, че всяка „Мис“ излиза от подобни конкурси и  с определени социални каузи, твоята развитието на спорта, както спомена по-горе ли е?

- Да, каузата ми ще е свързана със спортните танци. Надявам се през следващата година да мога да я развия успешно. 

Имаш ли човек до себе си, някой на когото да разчиташ, разкажи ни за семейството си?

- Ако въпроса е дали имам приятел, да имам, но не мисля, че е нужно да казвам кой е публично. 
Относно семейството ми, то е прекрасно и пожелавам на всички такова! Аз съм изключително благодарна на родителите ми, защото благодарение на тях аз съм, това което съм. Те винаги са пренебрегвали себе си, лишавали са се от много неща, за да мога аз да бъда добре и да бъда щастлива. Винаги съм се чувствала подкрепяна и обичана!

За какво мечтае Мис България?

- Винаги си поставям нови и нови цели. Старая се да бъда заобградена от хора, които са постигнали нещо, защото така мога да се уча от тях. Сбъдвам мечтите си една по една. Искам, за момента, да се възползвам от титлата си пълноценно и да направя нещо различно и значимо, като докажа, че дори и на 17, аз съм достатъчно добра да разчупя стереотипите и променя мисленето на някои от младите.

 

 

 

Коментари

Още от последните новини