Теодор Николов остава в ареста, за да не влияе на свидетелите

Теодор Николов остава в ареста, за да не влияе на свидетелите  - E-Burgas.com

Според съда обвиненият в сводничество управител на бар "Табу" може да извърши друго престъпление

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Теодор Николов, привлечен като обвиняем в набиране и използване на жени, с цел проституция.

Теодор Николов е привлечен като обвиняем за 9 престъпления, за това, че в периода от месец май 2016 г. до 7 март 2020 г., в заведение „Табу", чрез обещаване и получаване на облаги, набирал и приемал в еротичен бар в Бургас момичета, с цел да бъдат използвани за предоставяне на различни сексуални услуги.

За Районен съд – Бургас искането на Районна прокуратура – Бургас за вземането на най-тежката мярка неотклонение е основателно. Съдебната инстанция прие, че в заведението са се предлагали и извършвали сексуални услуги срещу заплащане, както и че сумите, получени от работещите момичета се прибират от обвиняемия.

За съда е категорично, че Теодор Николов е реабилитиран по право, което заличава предходните осъждания. Районен съд – Бургас намери, че е налице реална опасност той да извърши престъпление ако не бъде задържан.

„Налице е вероятност обвиняемият да извърши друго престъпление, например против правосъдието и евентуално да повлияе на показанията на бъдещи свидетели и пречи на разследването", казва в мотивите си съдебната инстанция. Според съда посочените деяния са с изключително висока степен на обществена опасност, доколкото става въпрос за девет деяния, извършени по отношение на пет пострадали.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в 3-дневен срок.

Свързани статии
Акция в популярен стриптийз бар в Бургас! Закопчаха собственика му за сводничество (Снимки)
Тагове
бар "Taboo"
Коментари

Още от последните новини