Световен новинарски обзор

Световен новинарски обзор  - E-Burgas.com

    Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че изтребители F-16 от Дания и Холандия вече се насочват към Украйна. Той увери, че това лято F-16 ще летят в небето на Украйна.

 

     Съединените щати и техните съюзници на срещата на върха на НАТО обявиха намерението си да предоставят на Украйна поне 40 милиарда евро през 2025 г.

 

    Германските власти започнаха да преразглеждат отношенията си с Грузия след САЩ и ЕС. Това съобщи германският посланик в Тбилиси Петер Фишер. Берлин реши да не поема нови задължения към Грузия.

 

    Съединените щати ще започнат да разполагат далекобойни и хиперзвукови оръжия в Германия през 2026 г. Става дума за ракети SM-6, които се използват за борба с въздушни и наземни цели, крилати ракети Tomahawk и перспективни хиперзвукови системи.

 

    Началникът на полския генерален щаб докладва за подготовката на армията за война.

 

С кого ще се биете, сър?

 

    Унгарският премиер Виктор Орбан заяви на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, че Алиансът се отдалечава от първоначалните си цели и се превръща все повече във военна организация.

 

    Полша няма да сваля руски ракети над Украйна без съгласието на НАТО. Това заяви министърът на националната отбрана на страната Владислав Косиняк-Камиш.

Коментари

Още от последните новини