Студът и снегът идват от понеделник

Студът и снегът идват от понеделник - E-Burgas.com

Предимно облачно, със слаби превалявания остава времето през следващите дни. От понеделник обаче става студено.

Днес ще бъде облачно, с максимални температури от 8 до 13 градуса. Слаби превалявания от дъжд ще има над западните и южни райони. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

В петък съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11, а дневните ще се повишат съвсем слабо и  ще са от 8 на северозапад до около 13, 14 градуса. Ще превалява, предимно слабо. Ще продължи да духа и вятър от североизток, слаб, на места в Дунавската равнина временно до умерен.

В събота ще вали на повече места, като по-съществени валежи ще има в централните  и  най-вече източните части на страната. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от 8 до 13 градуса. Вятърът ще се ориентира от северозапад, все още слаб.

В неделя минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса. Преваляванията ще спират още през нощта, освен в крайните североизточни райони. В неделния ден облачността ще бъде променлива, временно намаляваща до незначителна. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, в Горнотракийската низина до около 13.

През нощта срещу понеделник от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, а от северозапад ще завали дъжд, като в понеделник преди обед валежите ще обхванат по-голямата част от страната. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

С голяма вероятност сняг ще вали и  в района на София, като е възможно и образуване на  временна снежна покривка. В ранния следобед в понеделник температурите ще бъдат от 1 до 3 градуса по високите полета, включително в София, от 6 до 9 в Дунавската равнина и Тракия и до около десет градуса в крайните южни и югоизточни райони.

След обяд преваляванията над северозападните и югозападни райони ще отслабват и спират, но в централните и източни части ще продължат до вторник преди обяд.

Вечерта срещу вторник ще се усили и вятърът - в западните части на страната умерен от северозапад, а в Източна България - силен от север. Там са възможни и бурни пориви, а по старопланинските проходи ще се създаде сложна зимна обстановка. Количествата и видът валеж предстои  да бъде доуточняван в следващите дни, но това, което е сигурно, е че в началото на следващата седмица предстои чувствително понижение на температурите.

Във вторник ще бъде студено, с дневни температури от нула до плюс 2-3 градуса по високите полета на запад, до 6-7 градуса в низините, където ще духа умерен и  временно силен северозападен вятър.

Над Западна България облачността ще бъде променлива, до незначителна, а на изток ще бъде облачно, със слаби превалявания по Черноморието./ dir.bg 

Коментари

Още от последните новини