Сръбски ултраси вилнеят в Слънчев бряг, бият полицаи и туристи наред

Сръбски ултраси вилнеят в Слънчев бряг, бият полицаи и туристи наред - E-Burgas.com

Двама полицаи пострадаха, след като се отзоваха на поредица от сигнали за безредици в  Слънчев бряг, съобщават от Апелативната прокуратура в Бургас. Сигналите са били за сбиване с участието на футболна агитка на сръбския отбор "Цървена звезда", която тази вече играе мач с българския "Лудогорец" в Разград. 

Първият полицейски патрул е пристигнал на място малко след 5;00 часа сутринта, но малко по-късно е получено съобщение за побой над двамата полиции. Те са с множество нанесени рани, хематоми в областта на главата и порезна рана в теменната област, която е получена, след удар с палка. В помощ на полицаите са се включили служители от търговските обекти наоколо, като трима от тях също са пострадали. Единият от тях е със счупена ръка и крак и повърхностни рани, поради което незабавно е бил отведен в болница.

Веднага е било изпратено подкрепеление от всички полицейски наряди, а при пристигането им нападателите побягнали. Малко по-късно са задържани 9 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда". Започнали са две досъдебни производства. Разпитани са свидетели и участници в инцидента, иззети са и видокемари. 

Това обаче не е единственото провинение на сръбските фенове в "Слънчев бряг". Тази сутрин в полицията е получен и друг сигнал за счупено стъкло на таксиметров автомобил.  Ултрасите на "Цървена звезда" нанесли побой над шофьора и потрошили автомобила му, а други двама души опитали да помогнат, също са пострадали. 

По двете образувани дела до настоящия момент са задържани 45 сръбски граждани - футболни фенове на сръбския отбор „Цървена звезда", от които 16 с установена самоличност. За започналите наказателни производства е уведомена Апелативна прокуратура в Бургас и главният прокурор.

Коментари

Още от последните новини