Спряха спорните строежи на Арапя, Алепу и Градина

Спряха спорните строежи на Арапя, Алепу и Градина - E-Burgas.com

Спорните строежи по Южното черноморие, които предизвикаха възмущение в последните дни, са временно спрени, стана ясно в началото на проверките на ДНСК.

Инвеститорът, който трябваше да построи ресторант, магазини и паркинг на брега при къмпинг „Градина”, се отказва от проекта, съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи, цитиран от Нова телевизия. Строителството на "Арапя" и "Алепу" пък е спряно - но само временно - от контролните органи.

Новината дойде преди наредената от Бойко Борисов проверка на ДНСК. 

От строителната инспекция съобщиха, че строежът на ваканционно селище край Шофьорския плаж има неспазени процедури. Заради тях работата там ще бъде спряна временно. Инвеститорът и изпълнителят "Гравболгарстрой" не е уведомил ДНСК за изграденото геозащитно съоръжение. До изясняване на документацията спират и дейностите по строежа на "Арапя".

В същото време от екоинспекцията в Бургас съобщиха, че са глобили "Главболгарстрой" за неправомерно изсипване на земни маси доректно върху пясъците на Шофьорския плаж. Издадено е и предписание за почистване на ивицата.

Проверката на "Арапя" на свой ред показа, че строителният обект там няма план за безопасност, липсват и очертания на границите на строителния обект, както и изградена инфраструктура към него.

И в двата случая обаче мерките са наложени до отстраняването на нарушенията. Това означава, след след изчистване на тези пропуски строежите могат да бъдат възобновени./Offenews.bg

Коментари

Още от последните новини