Спортни обувки за тренировки на открито - За какво да внимавате?

Спортни обувки за тренировки на открито - За какво да внимавате? - E-Burgas.com

Търсите си нови сникърси, с които да бягате, да ходите, да играете тенис, баскетбол или волейбол и изобщо, да се движите по вашия начин? Знаете ли, какви е препоръчително да са те, за да ви служат наистина добре? Веднага подсказваме с няколко съвета.


Сникърси за всеки човек и спорт


Някога, обувките за спорт са били общо взето еднакви. Идеята на различните модели днес, е именно да ви дадат предимствата, необходими за да вземете максимума от избрания от вас спорт. За да подобрят постиженията на атлетите марки като adidas започват да създават разнообразни решения, адаптирани към съответната дисциплина. Днес, този обширен ноу-хау е на разположение на всеки във вид на всякакви модели на любими марки, на ръка и няколко клика разстояние от вас. Тренирайте правилно и безопасно, движете се удобно и свободно, като изберете правилните сникърси за себе си и вашия начин на спортуване.
 

Обувки за бегачи


Ако ще използвате чифта спортни обувки приоритетно за бягане, изберете обувки, предназначени точно за този спорт и тип движение. Иновативните хай-тек модели на световните марки предлагат решения точно за бягане. Те включват всякакви решения и подобрения - от поемане на удара и връщане на силата до поддръжка на петата, омекотяване на стъпалото, добро сцепление с асфалтови настилки. Търсете леки обувки, придържащи отлично крака при удар. За разлика от сникърсите за бягане по пътеката във фитнеса, ако тичате навън, ви трябва модел не само с по-добро сцепление, но и с повече защита за краката срещу терените. Изберете здрав и в зависимост от сезона, водоустойчив чифт.


Тренировки с висока интензивност и тежести


За т.нар. HIIT тренировки на открито, също е добре да подберете подходящ чифт спортни обувки. Решения ще намерите на сайта на ССС, както и на място във физическите ССС магазини: https://ccc.eu/bg/damski-modeli/obuvki/sportni-obuvki. Сред тях за вас са чифтовете, създадени специално за мощни движения, скокове, активности  с тежести, напади и клекове. Трябват ви здрави обувки с нисък профил, леки и с добра странична опора за стабилизиране на стъпалото плюс решение за абсорбиране и омекотяване на удара плюс гъвкава подметка. За вдигане на тежести подходящи са обувките с твърда стабилна повдигната пета, поддържаща горна част и подметки с отлично сцепление.


Други спортове
 

Ако сте от феновете на колелото, можете да карате вашето с каквито искате сникърси. Все пак, има и специални обувки за велосипеди с твърда подметка зацепваща се ефективно с педалите на велосипеда. За тенис феновете, важно е на каква настилка играете. Спрямо нея можете да изберете обувките с правилно сцепление и поддръжка, свързани с непрестанното движение. Трябва ви омекотяване и здрава горна част. За трекинг почитателите, необходими са специални обувки, предназначени за ходене по предизвикателни терени сред природата. Те ще ви дадат правилно сцепление независимо от предизвикателствата на маршрутите, стабилност на крака и глезените. За футбол, изберете удобни за вас сникърси, съобразени с терена на който играете.


Други съвети


С подходящите маратонки, не само ще си осигурите необходимите ви предимства за вашия спорт, но и повече безопасност. Изберете чифт създаден за специфично движение - гъвкави външни подметки и поемане на удара за бягането, протектор с дълбоки шарки за повече сцепление за трекинга, опора за движение във всички посоки за волейболните и тенис обувки. Не на последно място, изберете подходящите като номер и ширина на обувката сникърси за вас. Почиствайте ги редовно с професионални решения, създадени точно за тази цел и те ще ви служат вярно по пътя към по-добрия ви тонус и визия. 
 

Свързани статии
Тагове
Обувки бегачки тренировки
Коментари