Списание "Дерзай" представя есенния си брой в Бургас

Списание
Снимка на Искрен Василев от представянето на списание "Дерзай" в Пловдив

Двуезично печатно списание "Дерзай" ще представи своя втори есенен брой в Бургас. Това ще се случи утре от 18:00 часа в Papa Beer.

В Бургас ще гостува неговият създател и редактор Джули Хаджолян, която ще разкаже малко повече за амбициозният проект. Списанието вече бе представено пред публиката в Пловдив и София, а след Бургас ще завърши свето "турне" във Варна, откъдето е и Джули. 

„Дерзай“ е цялостна платформа, създадена с идеята за обмен на вдъхновения и размишления. Хартиеното издание помества специфично комбинирани за даден период творби, но съществуването ни онлайн и срещите на живо ни доближават до изгражда­не на общност от личности, обединени от стремежа си за обогатяващо развитие на своите критични и творчески възприятия.

Първото (пилотно) издание на списанието бе фокусирано върху основна концеп­ция — тази за „обмен на вдъхновение“: 16 артисти бяха поканени да интерпрети­рат произведения на колегите си в свой стил. Втори брой продължава тази традиция, като желаещите да участват в предизвикателството нарасна до над 40 души. Визуалните и писмените взаимовръзки ви канят да последвате естествения им ход из страниците, по време на което ще се натъкнете и на няколко аналитични текста.

Есенният брой установява желанието ни „Дерзай“ да предоставя поле за обмен на гледни точки, представени под формата на свободни размишления или фокусирана критика — общо 7 автори споделиха свои перспективи и усещания спрямо различни теми в сферата на изкуството. Художествените творби в списание­то са представени в тяхната оригинална версия — на български или английски език; а преводи на теоретичните текстове могат да бъдат открити на сайта на "Дерзай".

 

Коментари

Още от последните новини