Спецакция на бургаските полицаи! Задържаха обявен за национално издирване крадец в „Славейков“

Спецакция на бургаските полицаи! Задържаха обявен за национално издирване крадец в „Славейков“ - E-Burgas.com

На територията на Бургас – град е проведена специализирана полицейска операция с цел задържане на извършители на домови кражби, в резултат на която около 10.30 ч. вчера, в района на бл. 51 в ж.к. Славейков, служители от Второ РПУ задържали обявен за общодържавно издирване 37-годишен бургазлия.

Той е криминално проявен, с две влезли в сила присъди за извършени престъпления от общ характер, с цел избягване на изтърпяването им, бургазлията се укрил и е обявен за общодържавно издирване с мярка задържане и привеждане в затвора, съобщава МВР.

Към момента мъжът е обвиняем по три досъдебни производства за извършени кражби, за които също е обявен за издирване.

Забелязвайки полицейските служители той е направил опит да избяга, изхвърляйки на земята пластмасова кутийка с метамфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. При извършения личен обиск е намерена сумата от 4 000 лв., за чийто произход бургазлията нямал адекватно обяснение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Извършено е претърсване в условията на неотложност в апартамента, обитаван от него в ж.к. Меден Рудник. Намерени и иззети са два преносими компютъра, четири мобилни телефона, таблет и дамски часовник, всички с неустановен към момента произхо. Вероятно същите са предмет на домови кражби, като към момента се установяват собствениците на вещите.

Работата по случая продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.

Коментари

Още от последните новини