Соломон Паси: България има нужда от военноморски бази с ядрено оръжие

Соломон Паси: България има нужда от военноморски бази с ядрено оръжие  - E-Burgas.com

На Балканите трябва да има ядрено оръжие. Военните специалисти трябва да кажат дали то да е на север или на юг от Дунав, но ние в България това, от което имаме нужда със сигурност, са нови военноморски бази. Ако тези военноморски бази бъдат оборудвани с ядрено оръжие, това наистина ще бъде едно спокойствие

Това коментира в ефира на БНТ президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси. Според него превантивната роля в такъв случай е изключително силна.

В коментар за 70-та годишнина на НАТО президентът на Атлантическия клуб заяви, че причината за дълголетието на организацията е нейната адаптивност. Според Паси, тя трябва да се стреми към глобално влияние.

„НАТО даде на България огромна сигурност и огромно спокойствие. Ние дадохме шанс на народа си да работи и да се реализира, а не да мисли за своето спокойствие“, каза още бившият външен министър.

ЕС е най-благоденстващата икономическа организация в света. Късата памет е това, което е най-опасно. Третото най-голямо завоевание на НАТО е това, че се избегна Трета световна война, заяви още той.

Коментари