След броени дни публикуват правилата за прием в детските градини и първи клас, разгледайте ги

След броени дни публикуват правилата за прием в детските градини и първи клас, разгледайте ги - E-Burgas.com

Системата за електронно записване в детските градини и първи клас ще бъде презаредена в сайта на Община Бургас на 6 март - понеделник. Това ще даде възможност на родителите да се запознаят как се извършва регистрацията, кандидатстването и кои са обявените свободни места по райони.
Важното, което трябва да се знае, е, че тази година няма промяна в критериите за класиране и прием в детските градини. В електронната система всеки ще може да види кои са свободните места в яслените и възрастовите групи. Местата в по-горните групи също ще бъдат вписани. Кампанията за регистриране и прием започва на 3 април.

Тази година чрез системата за електронно записване ще може да се осъществява и прием в полудневните подготвителни групи към училищата. Досега тази дейност се извършваше от директорите на учебните заведения.

На сайта родителите могат да видят и свободните места в паралелките за първи клас във всяко училище.

Община Бургас е възприела наложените от Министерството на образованието и науката критерии за приема в първи клас, като към тях са прибавени и други, съобразени със ситуацията в града.

Най-много точки при кандидатстване ще дава критерият за адресна регистрация в района на съответния административен център и посоченото първо желание за прием.

В условията има и друга важна подробност. Родителите, чиято адресна регистрация е в териториалните дирекции "Приморие" и "Зора", имат предимство за всички училища в двата административни района.

За улеснение при кандидатстването в първи клас Община Бургас ще публикува в системата за електронно записване информация кой за кое училище има предимство при кандидатстване.

Коментари

Още от последните новини