Слънчев бряг приключва сезона след месец

Слънчев бряг приключва сезона след месец - E-Burgas.com

Повечето хотели в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември заради липсата на чартъри и туристи, които предпочитат септември и октомври за почивка. Това каза пред БНР Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта.

Някои от хотелите са работили само по две седмици през този летен сезон и поради нерентабилност са затворили, каза Елена Иванова.

"Те отвориха и не цялата си база, а само 50 процента от легловата си база. Да, определено тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена от порядъка на 70 процента, някои от тях работят 70-80 процента", обясни тя.

В момента има малък брой туристи от Германия, Полша и Украйна. Поради липсата на чартърни полети се разчита на летовници с автомобилен транспорт, каквито са предимно българите и румънците в момента.

"Не се виждат много туристи по алеите. Плажът е сравнително запълнен, защото има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са си в имотите. Хората, които познават "Слънчев бряг" и се разхождат по алеите, казват: "Никога не сме виждали комплексът толкова празен". Това е самата истина", каза още Иванова.

Няма рекламации и оплаквания от продукти и обслужването. Хигиената в обектите в момента е на много по-високо, допълни още тя.

"Гости, които са традиционно фенове на ол инклузив-пакетите, предпочитат да си ползват ол инклузива такъв, какъвто го познават. Други обаче пък държат на по-стриктните мерки. Съответно такива са въведени в момента. Влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който влиза в ресторанта да се обслужва от бюфетите. Там, където това не се прави, са поставени прегради", обясни Иванова.

Коментари

Още от последните новини