Слагат светофар на натоварено кръстовище в "Изгрев"

Слагат светофар на натоварено кръстовище в

Докладната записка на председателя на групата съветници на БСП Живко Господинов относно поставянето на светофарна уредба в комплекс „Изгрев" бе одобрена на днешната сесия на Общински съвет-Бургас. Става въпрос за кръстовището на ул. „Петко Задгорски" и ул. „Георги Калоянчев", което е едно от най–натоварените в комплекса.

Въпросът бе поставен от жители на ж.к. „Изгрев" по време на срещи с Господинов.

„Считам, че искането на гражданите е напълно оправдано, поради множеството конфликтни зони на кръстовището, които водят до очаквано увеличение на ПТП, свързани с отнемане на предимство между автомобили, извършващи ляв завой и тези, движещи се насреща, както и произшествия между МПС и пресичащи велосипедисти или пешеходци. Да не забравяме и конфликтните зони между превозните средства на обществения транспорт за превоз на пътници и останалите участници в движението, които могат да бъдат предотвратени с поставянето на пътен светофар", подчерта той.

Господинов заяви още, че натовареността на кръстовището и сега отговаря за поставяне на светофар, а само след няколко месеца, след като бъде открита и зала „Арена Бургас", автомобилният трафик от посетителите отново ще се насочи към същото това кръстовище.

Коментари