Слагат диспенсъри за дезинфекция пред магазините в Бургас

Слагат диспенсъри за дезинфекция пред магазините в Бургас - E-Burgas.com

"Прилагаме най-стриктните мерки в страната, готови сме да изтърпим критиката" заяви Димитър Николов

Диспъснери за дезинфекция ще бъдат поставени пред търговските обекти в Бургас. Това заяви кметът Димитър Николов след редовното заседание на кризисния щаб срещу разпространението на коронавируса в града.

"Ще закупим по-големи количества диспенсъри, като община Бургас се ангажира да осигури течността. От магазините ще трябва да осигурят отговорник, който да следи те са са пълни." заяви Николов.

Поръчката за автоматичните диспенсъри вече е направена. Мярката е необходима, тъй като голяма част от бургазлии в момента изпитват затруднения да намерят дезинфектант за ръце в аптечната и търговската мрежа. Клиентите ще могат да изпозлват диспенсърите на влизане и на излизане от търговските обекти.

Такъв модел вече работи на входа в административната сграда на Община Бургас, диспенсъри са осигурени на останалите публични учреждения в града. При осигуряването на по-големи количества диспенсъри ще се пристъпи към монтирането им на различни места в града, като пешеходни зони, паркове и автобусни спирки, но това допълнително ще бъде уточнено.

Продължава и дезинфекцията на улиици, паркове и спортни площадки. Николов все пак призова бургазлии да не използват инфраструктурата на открито, тъй като тя е рискова и към този никой не може да гарантира нейната безопасност. 

"Мерките, които се прилагат в Бургас са най-стриктни. Съгласни сме да сме критикувани, но виждаме, че това работи." заяви Димитър Николов.

Коментари

Още от последните новини