Шест училища от Област Бургас получиха дарение за оборудване на кабинети по първа помощ от Младежки Глас

Шест училища от Област Бургас получиха дарение за оборудване на кабинети по първа помощ от Младежки Глас - E-Burgas.com

Дарението беше събрано на Благотворителния коледен бал през 2018 година

Национално Сдружение „Младежки Глас" заедно с Български Червен Кръст – Област Бургас официално дари оборудване за кабинети по Първа долекарска помощ на 6 училища от Област Бургас. Средствата за дарението в размер на 5500 лв бяха събрани по време на  Благотворителния Коледен Бал „Всички сме едно семейство".

Председателят на сдружението Тодор Йосифов, председателят на областната организация на БЧК-Бургас д-р Нено Ненов и главния секретар на Областна администрация – Бургас Валентин Люцканов връчиха дарението на шест училища - АЕГ "Гео Милев"- Бургас, Професионална търговска гимназия - Бургас, ППМГ  „Акад.Н.Обрешков" -  Бургас, СУ "Христо Ботев" - Сунгурларе, СУ "Христо Ботев" - Карнобат и СОУ „Л.Каравелов" -  Несебър.

Оборудването на кабинетите включва: манекен – възрастен; манекен – бебе; оборудвана раница с консумативи по първа долекарска помощ; брандирани елеци и тениски с емблемата на БЧК; образователно информационно табло за училището. Целта на дарението е да улесни процеса на обучение на учениците по първа помощ, да стимулира участието им в дейности на Българския младежки Червен кръст на местно ниво и да възпита приемственост между поколенията, прилагайки подхода „връстници обучават връстници". Класните занятия преминават с огромен интерес и активно участие на ученици.

Кампанията за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ продължава вече трета поредна година. До този момент са обхванати 17 училища от Област Бургас.

„Щастлив съм, че за пореден път организацията ни помага за доброто. Нашият приоритет са младите хора в България и ние трябва да се грижим за тяхното сигурно бъдеще и развитие. Заедно с партньорите ни от Български Червен Кръст- Бургас ще продължим пътят на хуманната кауза" каза Тодор Йосифов,  национален председател на НС „Младежки Глас".

През 2019 година Национално Сдружение „Младежки Глас" продължава с тази кампания на Благотворителния Коледен Бал, който ще бъде през първата седмица на декември в гр. Бургас. Събитието „Всички сме едно семейство" е под патронажа на Областния управител на Област Бургас и с партньорството на Български Червен Кръст – Област Бургас, подкрепено от редица различни общественици, младежи и хора с добри сърца.

Галерия
Коментари

Още от последните новини