Сезонът в Слънчев бряг започва най-рано в средата на юни

Сезонът в Слънчев бряг започва най-рано в средата на юни - E-Burgas.com

Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на юни. Хотелиери обаче искат повече сигурност след края на пандемията и настояват за нова застраховка на туристите срещу COVID-19, съобщава Bulgaria ON AIR.Обикновено през април в курорта пристигат първите туристи от Израел. Тогава отварят и първите хотели. Крайбрежната алея на Слънчев бряг е пуста, а най-рано хотелите ще отворят на 18 юни, когато са и първите чартъри.

От държавното акционерно дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта, този сезон ще пренасочат средства най-вече за безопасността на туристите и персонала. Предвижда се по-честа дезинфекция на алеите в курорта.

"Трябва да е ясно, че в Слънчев бряг сме в постоянна готовност да инвестираме средства в подготовката на инфраструктурата", обясни изпълнителният директор Златко Димитров.

Хотелиерите обаче се тревожат, че няма ясен план как ще се действа при установяване на случай на заразен с коронавирус.

"Ако трябва със законова разпоредба да се вмени застраховка "Защита от COVID-19" за всички хотелиери, защото това е много опасно… 14 дни в карантина и всички гости, които са в хотела, са на издръжка на хотелиера", подчерта хотелиерът Дияна Колчева.

Хотелите, които ще отворят в Слънчев бряг, очакват предимно български туристи през този сезон. Едва ли обаче цените на почивките ще поевтинеят драстично.

В Слънчев бряг се надяват да привлекат туристи и през септември, ако заразата с COVID-19 бъде овладяна.

Източник: dnes.bg/

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Сезонът в Слънчев бряг започва най-рано в средата на юни - E-Burgas.com

Регата 24 Май