Сериозни нарушения при строителни дейности в центъра на Бургас: Работници без каски под висящ товар, преминал над пътя и тротоара

Сериозни нарушения при строителни дейности в центъра на Бургас: Работници без каски под висящ товар, преминал над пътя и тротоара - E-Burgas.com

Скандални нарушения на техническата безопасност бяха установени по време на строително-товарно-разтоварни дейности в центъра на Бургас. Видео и снимков материал, разпространени в социалните мрежи, показват как работници извършват товаро-разтоварни дейности под висящ товар, без да носят предпазни каски и други средства за защита. Тежките материали са премествани с помощта на кранове, докато работниците се намират директно под тях, в явно нарушение на основните изисквания за безопасност.

Още по-тревожно е, че товарът е преминал над оживена улица и тротоар, по които са се движили пешеходци и автомобили. Подобни действия създават изключително сериозна опасност не само за работниците на строителния обект, но и за всички минувачи в района. В такива случаи е задължително дори за кратък период пътят за автомобили и пешеходци да бъде затварян, за да се предотвратят потенциални инциденти и наранявания.

Липсата на предпазни каски и извършването на дейности под висящи товари са сериозни нарушения на стандартите за безопасност в строителството, а допълнителното преминаване на товара над публични пространства е грубо нарушение, което може да доведе до трагични последствия. Подобно нехайство към безопасността излага на огромен риск както работниците, така и всички, които се намират в близост до строителния обект. 

Случаят провокира силно обществено недоволство и поставя въпроса за по-строг контрол върху спазването на правилата за безопасност в строителството.

Галерия
Коментари

Още от последните новини