Съветници от ВМРО: Докога състезатели с велосипеди и тротинетки ще слаломират по централните пешеходни зони в Бургас?

Съветници от ВМРО: Докога състезатели с велосипеди и тротинетки ще слаломират по централните пешеходни зони в Бургас? - E-Burgas.com

За съществуващи предпоставки за инциденти, причинени от велосипеди, тротинетки и други електрически превозни средства по централните пешеходни зони на град Бургас алармират отново общинските съветници от ВМРО д-р Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

Те вече внесоха подобно питане през месец юли, в което подчертаха, че управлението на велосипеди, тротинетки и скутери е в разрез с изискванията на Закона за движение по пътищата, който изрично забранява това. 

"През летния сезон в града има много посетители, на които няма как да им харесва между тях да слаломират устремени състезатели, но по-лошото е, че това неминуемо създава предпоставки за инциденти, на които и ние лично сме били свидетели. От една страна, общината се опитва да развива туризъм, а от друга, не се осигуряват необходимите условия за спокойно и безопасно пребиваване по централните улици на града" мотивират се Дракалиев и Стоянов в писмото до Общински съвет - Бургас.

Според тях липсата на контрол върху това недобросъвестно поведение доведе до зачестяване на оплакванията от наши съграждани, които винят общината за допускането му.

Съветниците от ВМРО настояват да получат отговор във писмен вид на въпроса "Какви конкретни действия ще предприеме администрацията за предотвратяване на инциденти с пешеходци по централните пешеходни зони?" 

Коментари

Още от последните новини