Съветници от ГЕРБ-Карнобат даряват заплатите си

Съветници от ГЕРБ-Карнобат даряват заплатите си - E-Burgas.com

Общинските съветници от ГЕРБ ще дарят месечното си възнаграждение на МБАЛ-Карнобат с цел закупуване на необходима апаратура и консумативи в борбата с COVID-19. Вече е стартирала кампания за набиране на средства за оборудване за новото отделение в МБАЛ-Карнобат, където ще се лекуват пациенти с леки случаи на коронавирус. От ГЕРБ се надяват повече представители на бизнеса, политически формации и широка общественост да последват примера им и да помогнат на медицинското заведение. 

Общинските съветници ще предложат и мерки за облекчаване на бизнеса и гражданите на предстоящото заседание на Общинския съвет в края на този месец. Те ще бъдат внесени с докладна-записка. Предложенията са инициирани заради икономическите последици в резултат от епидемиологична обстановка и въведеното извънредно положение в страната на 13-ти март.

От групата на ГЕРБ предлагат следните мерки:
- Наематели на общински търговски обекти, които в момента не работят заради въведените ограничителни мерки,  да са освободени от заплащане на наеми в периода до отменяне на извънредното положение.
- Осигуряване на възможност за разсрочено плащане, намаляване или преустановяване събирането на такси за тротоарно право към собствениците на заведения за хранене и развлечения, както и за всички търговски обекти.
- Да се отложи плащането на дължимите месечни наеми за общински жилища до края на календарната 2020 г.
- Да бъдат обхванати допълнително още възрастни хора от услугите на Социален патронаж-Карнобат, на които да се доставят храна и медикаменти в създалата се извънредна ситуация. 

Всеки желаещ да помогне, може да направи дарение на сметката на МБАЛ – Карнобат. Предстои в болницата да бъде ремонтирано изцяло бившето „Родилно отделение“ и в него да се обособят 15 места за леки и случаи на носители на коронавирус. Към настоящия момент здравното заведение няма необходимия ресурс за тези промени. 

Свързани статии
80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Тежко ПТП в Карнобат, автомобил се обърна по таван МВР със спецакция срещу лихвари в Карнобат
Тагове
коронавирус Карнобат
Коментари

Още от последните новини