С над 1 млн. лв. оборудват и обзавеждат Дома на НХК след ремонта

С над 1 млн. лв. оборудват и обзавеждат Дома на НХК след ремонта  - E-Burgas.com

В момента вече се работи по надстрояването на сградата, където ще има две нови многофункционални зали

Обществена поръчка на стойност 1 177 891 лв. без ДД обявиха от община Бургас за обзавеждане и оборудване за Културен дом на Нефтохимика. В момента сградата претърпява пълен ремонт, който ще я превърне в модерно пространство за културни събития.Тя ще бъде частично надстроена, а вътрешният двор се отварят към площада и става новото градско арт пространство

Поръчката за обзавеждането и оборудването й е разделена на четири обособени позиции. Първата от тях е за инсталиране на сценична озвучителна система. Нейната прогнозна стойност е 376 704 лв. Следва позиция за окабеляване и монтаж на сценично, художествено осветление – на стойност 534 165 лв. Третата е за инсталиране на прожекционна мултимедийна кино система и дворна сценична платформа. За целта са отделени 157 022 лв. Последните 100 хил. лв. ще отидат за обзавеждане на сградата. 

Кандидатите за изпълнители могат да подават оферти за участие до 4 декември тази година. Изпълнението може да започне, едва когато приключи основният ремонт на сградата. 

Старт на мащабната реконструкция бе даден на 5 юли тази година. В момента вече се работи по надстрояването на сградата, където ще бъдат обособени две нови многофункционални зали. Останалите помещения ще бъдат обновени и обособени на зони според вида изкуство - изобразителни, приложни, музикални, зали за танци и др. Други нововъведения ще бъдат асансьор и пасарелка в сградата, конферентен блок, бистро с тераса и библиотека.

Коментари

Още от последните новини