С червени рози и бонбони: Президентът връчи третия мандат на БСП

С червени рози и бонбони: Президентът връчи третия мандат на БСП - E-Burgas.com

БСП получи третия мандат за съставяне на правителство. Не церемонията в Президентството държавният глава Румен Радев обясни, че се е спрял на левицата в търсене на най-голям шанс за работещ кабинет.

„Във времена на силно политическо противопоставяне, БСП не само успя да съхрани диалога с всички парламентарно представени партии, но и показа, че може да прави компромиси и да постига съгласие, да влиза в коалиции и да управлява заедно със свои идеологически опоненти, да взаимодейства еднакво добре както с новите, така и със старите политически формации”, добави държавният глава.

Радев се надява, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българския парламентаризъм ще бъде още един мотив за съставяне на редовно правителство.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова благодари за доверието. „Разбираме тежестта на ситуацията и отговорността, която ни се възлага. Ще направим всичко, което зависи от нас, да има редовно правителство. Наистина доказахме, че можем да разговаряме разумно, спокойно и с отговорност към националния интерес на България. Ще продължим в този дух да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет, който е така необходим на страната ни”, уточни тя.

Срещата между БСП и президента протече в любезен тон заради рождения ден на Нинова. Радев подари на лидера на левицата голям букет червени рози, а тя го почерпи с бонбони.

Коментари

Още от последните новини