Румъния налага 14-дневна карантина на българи, трафикът по границите е интензивен

Румъния налага 14-дневна карантина на българи, трафикът по границите е интензивен  - E-Burgas.com
Архив news.bg

Към 18 часа днес трафикът по границите ни е интензивен и усложнен във връзка с мерките, въведени заради коронавируса, пише actualno.com. По информация на северномакедонските гранични власти, от днес Република Северна Македония е взела решение временно да не допуска на своя територия чужди граждани, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания. На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили.

Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъ куле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция. На границата с Република Сърбия трафикът на ГКПП Калотина е интензивен на изход за товарни автомобили. От 08 ч. на 12 март до второ нареждане, временно е преустановено преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука. Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани. На границата с Румъния на ГКПП Русе - Дунав мост и ГКПП Видин - Дунав мост трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози. Поради технически причини фериботът на ГКПП Свищов-Зимнич е преустановил работа до отстраняване на повредата. На границата с Република Гърция трафикът на ГКПП Кулата е интензивен и в двете посоки за товарни автомобили.

 

Коментари

Още от последните новини