Румънците похарчиха 4 млн. лв. по Северното Черноморие

Румънците похарчиха 4 млн. лв. по Северното Черноморие - E-Burgas.com

10 хиляди румънски туристи във Варна и курортите и още толкова в Балчик, Албена и Каварна бяха по Великденските празници. Те са похарчили близо 4 млн. евро, посочи проф. Стоян Маринов от УС на Варненската туристическа камара и декан в Икономическия университет. Според него прогнозите за 100 000 туристи по Черноморието в дните на Възкресението са силно преувеличени, защото няма толкова отворени хотели, посочва вестник "Труд".

Статистиката за такава посещаемост е за целия месец май миналата година, когато румънски туристи идваха всеки уикенд. И сега цели села от северната ни съседка дойдоха за Великден у нас и повечето пристигаха с автобуси по 30-40 души , вместо с коли. Във Варна и курортите около нея са отворили около двайсетина хотела , предимно на първа линия, които ще посрещат гости и по Гергьовден, а след това и абитуриентски балове. Не се броят малките семейни хотели, които са във вилна зона и между комплексите, които също посрещат гости по празниците.

Най-евтините оферти по морето по това време са между 15-20 евро на човек за нощувка и закуска, четиризвездните хотели продават пакети ол инклузив средно по 50 евро, а най-тузарските в Златните и ВК „Ривиера” за и над 70 евро на човек.

 

Коментари

Още от последните новини