Румънци опитаха да прекарат близо 20 кг. сребро през МП "Малко Търново"

Румънци опитаха да прекарат близо 20 кг. сребро през МП

Близо 20 кг сребърни накити откриха митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на лек автомобил.

Вчера около 15.00 ч. на МП Малко Търново,  пристига  лек автомобил ‘‘Mercedes Benz’’, в който пътували от Турция през България за Румъния семейство с двете си деца, всички румънски граждани.  

Пред митническите служители на пункта те обявили, че не пренасят никакви стоки или валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка,  при която в багажното отделение в един от саковете, под торби с покупки, както и в раница между задния ред седалки,  са открити пакети с  бижутерийни изделия от бял метал.

От пакетите са извадени общо 5705  синджири, пръстени, обици, гривни, медальони, брошки.

Според направената от вещото лице експертиза накитите  са  от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 19 610.47 грама на стойност 78 441 лева. Установено е, че накитите са собственост на водача на автомобила, румънски гражданин, който заявил че стоката е закупил от Турция за магазина си в Румъния.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Бургас.

Коментари

Още от последните новини