Роднини поемат грижите за децата на починалата родилка от Карнобат

Роднини поемат грижите за децата на починалата родилка от Карнобат - E-Burgas.com
БНТ

Родилка от Карнобат почина след усложнения от COVID-19. Преди дни лекарите в Бургас успяха да изродят успешно двете деца на 31-годишната жена от Карнобат. След спешно секцио бебетата са настанени в Отделението по неонатология, с отрицателен резултат от PCR тест.

Първоначално родилката беше поставена в медикаментозна кома, заради влошаване на състоянието. След няколко дни обаче тя изгуби битката с болестта. Освен това коронавирусът покосява и бащата на починалата родилка.

Двете дечица са в стабилно състояние, за тях се полагат ежедневни грижи. Заради преждевременното им раждане преди термина те все още са под лекарско наблюдение в бургаската болница. Изникват обаче доста въпроси около това кой ще отглежда двете бебета, след като бъдат изписани от болницата.

"Във вчерашния ден, научавайки за трагичната новина, се самосезирахме и проведохме множество разговори, от които установихме, че и семействата и на двамата родители заявяват желание да полагат грижи за децата", заяви през БНТ Павлина Спиридонова от Отдел "Закрила на детето" в Карнобат.

"В тази връзка сме уведомили Органа по настойничество и попечителство към община Карнобат, които ще предприемат мерки за учредяване на настойнически съвет. Учредяването на настойнически съвет ще бъде в много кратък срок, за да може роднините на децата законово да поемат функциите и да се погрижат за тях", уточни Павлина Спиридонова.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
родилка карнобат ковид
Коментари

Още от последните новини