Дължал ли е организаторът на Рибния фест пари на общината? Съветниците пак в спорове

Дължал ли е организаторът на Рибния фест пари на общината? Съветниците пак в спорове - E-Burgas.com

Няколко седмици след като бе проведен рибният фестивал в центъра на Бургас, скандалите около него, бяха припомнени и на днешната общинска сесия с няколко въпроса, породени от отговорът на запитване на съветника Живко Табаков.

Оказало се, че организаторът на фестивала Фондация „Георги Енчев“, дължала пари на община Бургас – 2 000 лв. за тротоарно право и 12 000 лв. на „Титан“, като според Табаков това било причината организаторът да бъде избран без публичен конкурс. „Това, което бе поставено като цел не беше постигнато, не видяхме добър асортимент от рибни деликатеси. Смущаващо е, че не е имало конкурс“, каза Табаков.

„Конкурс не е провеждан, защото според Закона за обществените поръчки със сумата, гласувана от Общински съвет може да се избере фирма с директно възлагане. Средствата само за културната част беше доста по-голяма, докато неговата фондация се съгласи да проведе целия фест за тази сума, а и тя има опит в организирането на кулинарни фестивали“, опроверга го началникът на отдел „Култура“ Петър Парушев.

Той обясни още, че до самото откриване на фестивала на октомври всички несъответствия били коригирани и имало риба на всички щандове.

Коментари

Още от последните новини