Блокадата на кръговото кръстовище пропадна, протестиращите си тръгнаха обидени

Блокадата на кръговото кръстовище пропадна, протестиращите си тръгнаха обидени - E-Burgas.com

От бранша призоваха за масова ваксинация и пожелаха да бъдат оставени да работят нормално

Ресторантьорите в Бургас: Отливът на клиенти вече започна

"Отливът на клиенти започна, когато от Министерството на здравеопазването обявиха, че съвсем скоро навлизаме в тази четвърта вълна. Факт е, че има доста заразени, но тук идеята е нещата да планираме нещата по-добре от миналата зима. Сега има ваксинация и болестта може да се кара по-леко. Затова и протестираме. Ние виждаме, че има болни - тези хора са наши приятели и роднини."

Това заяви Манол Тодоров, който е собственик на заведение и участва в днешния протест на бранша. 

Днес около 50 недоволни от евентуалните нови мерки срещу ковид се събраха кръговото кръстовище на входа на Бургас. Недоволството им бе провокирано от плановете на РЗИ-София да въведе локални мерки, като заведенията трябваше да работят с 30% капацитет и да затварят в преди 23:00 часа. По-късно мерките бяха оттеглени, а от Министерството на здравеопазването съобщиха, че на този момент ограничения няма да бъдат въвеждани, но за такива ще се мисли, когато страната ни влезе в оранжевата зона на ковид картата на Европа. 

"Нека да се помисли в посока на това персоналът на заведения, ресторанти и нощни клубове да бъде ваксиниран на 100%. Така ще покаже, че ваксинацията е нещо важно и нещо към което се стремим всички. При всички положения трябва да се помисли за някакъв нов план, с който да бъде посрещната четвъртата вълна. Не може заведенията да бъдат жертвеното агне на всичко останало. Бизнес с помощи не се прави, а с отворени обекти и работа. Това ще бъде четвърто или пето затваряне, няма бизнес, който да издържи на нещо подобно." заяви Манол Тодоров. 

Според него заведенията вече има огромен проблем с набирането на персонал, а едно ново затваряне ще означава фалит за голяма част от тях. 

В крайна сметка блокада на кръговото кръстовище нямаше, тъй като дошлите служители от заведенията на плаж "Перла" не получиха подкрепа от останалите ресторантьори и се оттеглиха обидени. На място имаше и десетина патрулки, които трябваше да контролират първоначалния замисъл на организаторите да затворят две от трите ленти в посока от кръговото към магистрала "Тракия".

Коментари

Още от последните новини